V sobotu od 8h do 18h a v neděli od 9h do 17h
Druhá polovina proběhne tento víkend 11. – 12. června a věříme, že vás opět nezklame. Vystavovatelé budou na obou trzích pokaždé jiní, tedy i červen stojí za to navštívit!
Oba dva termíny se budou konat ve znamení řemesla:
Rozmanité zpracování a využití drátu – DRÁTOVÁNÍ, DRÁTENICTVÍ
Samozřejmě ale opět nebudou chybět ani další umělecká, převážně užitá řemesla. Svůj um vám představí na 200 řemeslníků z domova i hosté ze zahraničí. Skláři, kováři, smalt, tkalci, batika, originální textilní tvorba, textilní i háčkované hračky, svíčky z přírodních vosků, výrobky z kůže, brašnáři, mýdlaři, přírodní kosmetika, kartáčník, košíkáři, nožíři, sušené květiny a jiné dekorace, krasohledy. Dřevo zpracování všeho druhu – hračky, dřevěné marionety, hudební nástroje, šperkovnice, kazety, stolky, kuchyňská prkénka, židličky aj. Nejvíce zastoupena bude ale, jako vždy, keramika a porcelán.
V průběhu trhů mezi stánky a ve vinařském koutku vystoupí několik hudebních souborů. V sobotu například Marching band, pod vedením Dalibora Pelce a Michala Hadaše. Jde o nový projekt na Soukromé základní umělecké škole Dr. Lidinské. Na hrnčířských trzích bude mít Marching band premiéru, určitě všechny berounské návštěvníky i Berouňáky vystoupení žáků i jejich učitelů potěší. V neděli zahrají Třehusk, venkovská kapela z kraje kolem dolní Berounky, Brd a Karlštejna, která hraje převážně staropražské a lidové písničky. Poslední dvě hodiny budou patřit folk – alternativě – rock’n’rollové skupině Byl Pes. Tento styl je živý jako život sám a z něj též vychází.
Stánky s občerstvením již letos budou, ale v menším rozsahu. Doporučujeme vám také místní berounské restaurace a hospůdky, hned u náměstí vám například restaurace U Aleny tradičně připraví grilované selátko a klobásky. Přímo na trzích se již ale můžete těšit na stánek pivovar Dráteník, ten se vaří ze tří druhů Žateckých chmelů a humnových sladů ze Záhlinic. Tyto suroviny společně s vodou ze Znojemska a řemeslným fortelem perfektně fungují dohromady. Ochutnejte domácí slovenské sýry, vynikající grilované ryby, obilné placky pečené na plátech, grilované kuře a autentická gastronomie jihovýchodní Asie TOMMYHUT. Lahodná nově i levandulová káva, dortík, trdelník, perníčky a koláčky, pražené ořechy v karamelu, přírodní mošty, nanuky z čerstvého ovoce a japonské matchi. A tradičně dobrá vína z Čech a Moravy ve vinařském koutku, kde najdete také řecké olivy, sýry a další gurmánské speciality.
Těšíme se na Vás.